Reper muzical-artistic și bisericesc pentru municipiul Târgoviște, pentru județul și Eparhia noastră, Corala Catedralei Mitropolitane funcţionează cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON şi este dirijată de domnul Asist. univ. dr. Mihail VLĂDĂREANU. Ea este alcătuită din 38 de membri, teologi ori muzicieni, iubitori de frumos, pasionați de muzică și atașați de credința Bisericii noastre strămoșești, dornici de a vesti lumii mesajul Evangheliei lui Hristos prin intermediul artei sonore.

   Corala reprezintă principala instituţie misionară în mediul artistic şi muzical local, susţinând buna desfăşurare a activităţilor liturgice de la Catedrala Mitropolitană din Târgovişte, dar şi de la evenimentele ecleziale majore ale Eparhiei noastre.

   Reprezentând Arhiepiscopia Târgoviştei, a participat la importante manifestări şi concursuri muzicale, din ţară şi din străinătate, oferind demnitate şi prestigiu Eparhiei noastre. Este notabilă contribuţia pe care o are, an de an, în ziua de 11 august, la buna desfăşurare a sărbătoririi Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, la Concertul tradiţional de colinde al Eparhiei noastre, la sprijinirea acţiunilor dedicate Zilei Municipiului Târgovişte de la 8 septembrie, din fiecare an, la Ziua Eroilor ori a evenimentelor culturale majore din viața cetății.

   Corala Mitropolitană are o discografie audio-video, însumând 4 CD-uri și un DVD: Colinde tradiționale românești (format audio și video) Armonii corale laice, românești și universale,  Bijuterii corale și Ofrandă Bisericii și neamului.