You are currently viewing ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI – INSTALARE DE NOU PROTOPOP LA PROTOIERIA TÂRGOVIȘTE NORD

ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI – INSTALARE DE NOU PROTOPOP LA PROTOIERIA TÂRGOVIȘTE NORD

În biserica Parohiei „Sfinții Arhangheli” din Municipiul Târgoviște, cu participarea preoților din Protoieria Târgoviște Nord, luni, 31 ianuarie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit slujba hirotesiei întru protoiereu și a instalat în funcție pe Pc. Pr. Silviu Constantin Danciu.

Cu acest prilej, noul protopop a primit crucea pectorală și brâul roșu, ca însemne statutare ale autorității și ale slujirii sale.

Pc. Pr. dr. Ionuț Ghibanu, Vicar eparhial, a dat citire Gramatei mitropolitane de instalare în funcție a noului protopop.

După aceea, în cuvântul său, Mitropolitul Nifon a mulțumit fostului protopop, Pr. Cristian Oancea, în prezent Consilier eparhial, pentru întreaga sa activitate în slujba Bisericii noastre și a îndemnat pe noul protopop să aprofundeze, să intensifice și să dezvolte misiunea pastorală a preoților din Protoieria Târgoviște Nord, astfel încât prin proiectele și programele pe care și le va asuma sau continua să contribuie la creșterea nivelului de catehizare al credincioșilor, la bunul mers al vieții parohiale și la optima promovare a valorilor noastre creștine și românești, mai ales în rândul noilor generații.

Pc. Pr. Silviu Constantin Danciu, noul protopop instalat în funcție, a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru încrederea acordată, încă o dată, după slujirea desfășurată până în prezent, evidențiind cele mai importante aspecte ale viziunii sale pastorale și exprimându-și speranța într-o foarte bună colaborare cu preoții, precum și în succesul demersului său în cadrul activității Protoieriei.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI