You are currently viewing A FOST SFINȚITĂ CAPELA CLINICII ȘI CENTRULUI DE TRATARE, CERCETARE ȘI DEZVOLTARE STOMATOLOGICĂ ”HACK DENTAL CENTER” DIN COMUNA RĂZVAD

A FOST SFINȚITĂ CAPELA CLINICII ȘI CENTRULUI DE TRATARE, CERCETARE ȘI DEZVOLTARE STOMATOLOGICĂ ”HACK DENTAL CENTER” DIN COMUNA RĂZVAD

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit, luni, 16 octombrie 2023, slujba de sfințire a capelei din cadrul Centrului de tratare, cercetare și dezvoltare ”Hack Dental Center” din Comuna Răzvad, cu hramurile: ”Acoperământul Maicii Domnului” și ”Sfinții Doctori Antipa al Pergamului și Luca al Crimeii”.

Înaltul Ierarh a fost însoțit de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte Părintele Vicar Eparhial și Părintele Secretar Eparhial.

Paraclisul, în formă de navă, se află în cadrul sediului Centrului de tratare, cercetare și dezvoltare ”Hack Dental Center” și a fost ridicat, amenajat și înfrumusețat de domnul doctor Marius Constantin Hack, împreună cu familia sa.

La eveniment au participat oficialități locale și județene, dintre care menționăm: domnul Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Antonel Jîjîie, Vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, doamna Claudia Gilia, Prefectul județului, domnul Subprefect Corneliu Sălișteanu, doamna Monica Ilie, Viceprimarul Municipiului Târgoviște, domnul Emanuel Spătaru, Primarul Comunei Răzvad, domnul dr. Claudiu Dumitrescu, Directorul Spitalului Județean Târgoviște, domnul dr. Sorin Stoica, Directorul Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița și domnul dr. Nedim Dinescu, Președintele Colegiului Medicilor Stomatologi din Județul Dâmbovița.

Cu acest prilej, Înaltul Ierarh i-a conferit domnului doctor Marius Constantin Hack distincția ”Crucea Valahă” a Arhiepiscopiei Târgoviștei.

În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a aprofundat relația dintre credință și știință, dintre teologie și medicină, arătând că inițiativa ridicării acestui paraclis în incinta unei instituții medicale continuă vechea tradiție românească a bunei legături dintre Biserică și Spital, spre folosul pacienților, atât sufletesc, cât și trupesc. Înaltul Ierarh a reamintit că pe lângă mânăstirile noastre, în trecut, existau bolnițe – strămoașe ale spitalelor moderne, spații unde erau tratați bolnavii de către monahi, iar vocația medicală este tot de la Dumnezeu, căci slujește omul.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI