You are currently viewing ACORDAREA DUHOVNICIEI UNOR TINERI PREOȚI ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

ACORDAREA DUHOVNICIEI UNOR TINERI PREOȚI ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

Cinci tineri preoți au fost hirotesiți întru duhovnic, la Paraclisul Mitropolitan Kreztulescu din Târgoviște, vineri, 31 martie 2023, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în prezența unor Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial.
Aceștia sunt: Pr. Emanuel Draghici (Parohia Runcu I, Protoieria Pucioasa), Mihai Adrian Cobianu (Parohia Pietrari I, Protoieria Târgoviște Nord), Alexandru Octavian Ghenea (Parohia Râncaciov, Protoieria Târgoviște Nord), Marian Vlad Udroiu (Parohia Valea Lungă Gorgota, Protoieria Pucioasa) și Ionuț Dragoș Mitroi (Parohia Dobra, Protoieria Târgoviște Sud).
Cu această ocazie, clericii nou hirotesiți au primit în dar câte un Aghiasmatar din partea Înaltpreasfinției Sale.
În cuvântul său de învățătură, Mitropolitul Nifon a vorbit despre rolul preotului la parohie și despre exigențele misiunii sale sacerdotale. Înaltul Ierarh a amintit de faptul că puterea de a lega și de a dezlega păcatele oamenilor vine de la Mântuitorul, prin Sfinții Apostoli, transmițându-se până astăzi prin succesiune apostolică, pentru a zidi comunitatea de credință și pentru a călăuzi poporul lui Dumnezeu pe drumul mântuirii.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI