You are currently viewing DUMINICA ÎNFRICOȘĂTOAREI JUDECĂȚI LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

DUMINICA ÎNFRICOȘĂTOAREI JUDECĂȚI LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

Însoțit de un sobor de preoți și diaconi, în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit Sfânta Liturghie, în ziua de 19 februarie 2023, la Catedrala din Târgoviște.
Cu acest prilej, în prezența numeroșilor credincioși, Mitropolitul Nifon a hirotonit întru preot, pe seama Parohiei Runcu I, Protoieria Pucioasa, pe tânărul diacon Emanuel Drăghici, absolvent al cursurilor de licență și de master din cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.
În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a aprofundat tema Evangheliei acestei duminici – una din cele mai impresionante și zguduitoare, ce ne vorbește despre A Doua Venire a Mântuitorului. Înaltpreasfinția Sa a precizat că această pericopă evanghelică ne pregătește pentru începutul frumosului, înălțătorului și duhovnicescului pelerinaj al Postului Învierii Domnului, constituindu-se într-un prilej de a medita, cu înțelepciune, la faptul că viața noastră, a istoriei și a lumii are un sfârșit. Din această perspectivă, criteriul suprem al Judecății universale este iubirea aproapelui și ajutorarea lui în situațiile concrete și urgente ale vieții, Înaltul Ierarh evidențiind faptul că Mântuitorul Hristos ne oferă, prin cuvintele Sale, un adevărat și cuprinzător program de caritate și de filantropie. De altfel, Bunul Dumnezeu ne-a dăruit conștiința morală pentru ne ajuta în alegerile pe care le facem în decursul vieții, cu întreitul său rol de sfătuitor, martor și judecător, fiindcă ne ajută să distingem între bine și rău, mustrându-ne atunci când greșim și îndemnându-ne întotdeauna să alegem binele.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI