You are currently viewing DUMINICA MIRONOSIȚELOR LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE  -PILDA DE CURAJ ȘI DE CREDINȚĂ A MIRONOSIȚELOR – ZIUA DE CINSTIRE A FEMEII CREȘTINE DIN TOATE VEACURILE-

DUMINICA MIRONOSIȚELOR LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE -PILDA DE CURAJ ȘI DE CREDINȚĂ A MIRONOSIȚELOR – ZIUA DE CINSTIRE A FEMEII CREȘTINE DIN TOATE VEACURILE-

În cea de a treia Duminică după Învierea Domnului sau a Mironosițelor, în ziua de 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit, în prezența a numeroși credincioși, Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște.

Mitropolitul Nifon a hirotonit, cu acest prilej, întru preot, pe tânărul teolog Ionuț Ungureanu, pe seama Parohiei Morteni I, Protoieria Găești, și, întru diacon, pe tânărul teolog Georgian Laurențiu Neacșu, pe seama Parohiei Cornești, Protoieria Târgoviște Sud. Ambii sunt absolvenți ai Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a evocat pilda de mărturie hotărâtă, de credință tare și de curaj puternic pe care ne-o transmit, peste secole, femeile mironosițe, cele dintâi vestitoare ale Învierii, care au dus apostolilor și comunității lor vestea că Domnul Hristos a biruit moartea. Ele reprezintă, alături de Maica Domnului, modele de urmat pentru femeile creștine din toate locurile și din toate timpurile, care, cu deosebit curaj, cu râvnă și cu jertfelnicie, susțin valorile fundamentale ale Evangheliei și familia creștină, conferind tărie, vigoare și hotărâre civilizației noastre. Familia creștină stă la baza solidității neamului și a lumii noastre, este instituția fundamentală a Bisericii și a societății, ce triumfă, în pofida tuturor ideologiilor secular-umaniste, anticreștine și anti-familiale, deoarece credința în Înviere este cea care animă, atât familia creștină, cât și pe femeile creștine, în viața și în mărturia lor cotidiană.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI