You are currently viewing DUMINICA ORTODOXIEI LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE -2021

DUMINICA ORTODOXIEI LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE -2021

-ORTODOXIA ȘI SFINTELE ICOANE – DARURI DE PREȚ ALE BUNULUI DUMNEZEU PENTRU NEAMUL ROMÂNESC-

În Duminica Ortodoxiei, în ziua de 21 martie 2021, în prezența a numeroși târgovișteni care au venit la Catedrala din Târgoviște, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
Cu acest prilej, a hirotonit întru preot pe tânărul diacon Cătălin Paul Marinescu, pe seama Parohiei Vișina II, Protoieria Găești, și pe tânărul Nicolae Marian întru diacon, pe seama Parohiei Conțești, Protoieria Titu, ambii absolvenți ai cursurilor de licență și de masterat din cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.
Pastorala Sfântului Sinod a fost citită de Pc. Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar Eparhial, după care a fost realizată colecta, devenită tradițională, cu prilejul acestei mari sărbători.
În cuvântul Său, Mitropolitul Nifon a evocat faptul că sfintele icoane sunt ferestre ale veșniciei și semne ale prezenței nevăzute a Împărăției lui Dumnezeu, ce ne invită la bucurie și la speranță, la credință și la bunătate. Ortodoxia reprezintă chintesența valorilor noastre naționale, comoara cea mai de preț a neamului românesc, evidentă mai ales în întreaga noastră istorie veche, în operele de artă și întregul nostru patrimoniu național. În această vreme de pandemie, cu toții trebuie să intensificăm rugăciunea și faptele iubirii milostive față de aproapele, manifestându-ne, cu sporită bunăvoință, grija și responsabilitatea unii față de alții.
Precizăm că, sâmbătă, 20 martie 2021, Înaltul Ierarh a hirotonit întru diacon pe tânărul Paul Cătălin Marinescu, pe seama Parohiei Vișina II, Protoieria Găești.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI