You are currently viewing HIROTESII ÎNTRU DUHOVNIC LA PARACLISUL EPARHIAL DIN TÂRGOVIȘTE

HIROTESII ÎNTRU DUHOVNIC LA PARACLISUL EPARHIAL DIN TÂRGOVIȘTE

Trei tineri preoți recent hirotoniți au fost hirotesiți întru duhovnic, joi, 15 iunie 2023, la Paraclisul eparhial din Târgoviște, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în prezența unor părinți consilieri de la Centrul eparhial.
Absolvenți ai cursurilor de licență și de master din cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște, tinerii clerici hirotesiți sunt: Pr. Vasile Bogdan Oprea de la Parohia Brebu, Protoieria Pucioasa, Pr. Ioan Movileanu, Parohia Șotânga, Protoieria Pucioasa și Mihai Ciprian Mîinea, Parohia Tomșani, Protoieria Titu.
Mitropolitul Nifon le-a oferit tinerilor duhovnici câte un Aghiasmatar și le-a oferit câteva îndemnuri cu privire la activitatea pastoral-misionară pe care o vor desfășura la parohii. Dintre acestea, amintim de îndemnurile privind: dezvoltarea activităților ecleziale cu tinerii, optima colaborare cu profesorii de Religie, realizarea unei cât mai ample catehizări și aprofundarea vieții duhovnicești parohiale.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI