You are currently viewing ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI, AU AVUT LOC CONFERINŢELE ADMINISTRATIVE LUNARE

ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI, AU AVUT LOC CONFERINŢELE ADMINISTRATIVE LUNARE

                    

 

      În Arhiepiscopia Târgoviștei, s-au desfășurat, în zilele de 19 și 20 ianuarie 2021, Conferințele administrative lunare cu preoții, prin intermediul platformei de comunicare ZOOM, fiind dezbătută tema: „Provocări și perspective în activitatea pastoral-misionară a Bisericii, în timp de pandemie”.

      Pentru preoții de la protoieriile Târgoviște Nord și Târgoviște Sud, conferința a avut loc în ziua de luni, 19 ianuarie 2021, iar pentru preoții de la protoieriile: Pucioasa, Titu și Găești, în ziua de marți, 20 ianuarie 2021.

      Conferințele au fost prezidate, în prima parte, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, de Pc. Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar Eparhial, iar în a doua parte de Înaltpreasfinția Sa, la ele participând și Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial, precum și protopopii celor cinci protoierii ale Eparhiei noastre.

      Pr. prof. Alin Marian Pleșa, de la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște și Pr. prof. Marian Dobrescu, directorul Liceului de Arte „Bălașa Doamna”, din Târgoviște, au susținut referatele, prezentând, cu echilibru și rigoare, provocările și oportunitățile misionare din timpul actualei pandemii, identificând premizele pentru o mai bună și necesară aprofundare pastorală a activității ecleziale în contemporaneitate.

      Înaltpreasfinția Sa a transmis, în încheiere, în cadrul conferintelor, câte un mesaj de binecuvântare, de încurajare și de speranță, evocând cadrul general de misiune al Bisericii noastre, necesara și multipla ei implicare, mai cu seamă din perspectivă social-filantropică, în sprijinirea celor afectați de noua pandemie, dar și în ajutorarea constantă a numeroase persoane sau instituții din cadrul comunității noastre locale, pentru a depăși provocările actuale. Mitropolitul Nifon a evidențiat nevoia afirmării solidarității și a identității noastre în lumea de astăzi, pentru intensificarea activității de propovăduire a valorilor creștine, pentru a fi repere de credință și de speranță.

      Apoi, au avut loc discuții cu privire la tema întrunirii, fiind aprofundate subiecte specifice și auxiliare acesteia, iar, la finalul fiecărei conferințe, au avut loc comunicări din partea Centrului Eparhial.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI