You are currently viewing ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI AU DEBUTAT CONFERINŢELE ADMINISTRATIVE LUNARE ALE PREOȚILOR, CU TEMA: „ROLUL MISIONAR AL CÂNTĂREȚULUI BISERICESC”

ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI AU DEBUTAT CONFERINŢELE ADMINISTRATIVE LUNARE ALE PREOȚILOR, CU TEMA: „ROLUL MISIONAR AL CÂNTĂREȚULUI BISERICESC”

Preoții și cântăreții bisericești din protoieriile Târgoviște Sud și Titu, s-au întrunit, la Sala „Independența” din Târgoviște, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, joi, 7 aprilie 2022, în cadrul Conferinței administrative lunare, cu tema: „Rolul misionar al cântărețului bisericesc”.

Pc. Pr. Alin Marian Pleșa, profesor la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște și preot paroh la Parohia Gura Ocniței, a susținut referatul conferinței, în cadrul căruia a prezentat modalitățile concrete prin care cântăreții bisericești de la parohii susțin activitatea pastoral-misionară eclezială.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a oferit preoților și cântăreților bisericești îndrumări cu privire la îmbunătățirea activității pastorale de la parohii, arătând necesitatea intensificării colaborării lor, dar și a prezenței cât mai eficiente în mediul virtual, pentru a susține misiunea Bisericii în contemporaneitate.

Din partea Centrului eparhial, a fost prezentat modul în care până acum cântăreții bisericești s-au implicat în activitatea pastoral-misionară, dar și așteptările numeroase și legitime cu privire la slujirea lor.

Au avut loc dezbateri cu privire la tema întrunirii care au adus clarificări importante cu privire la colaborarea dintre preot și cântărețul bisericesc la parohie, totodată fiind realizate și comunicări din partea Centrului eparhial referitoare la probleme administrative curente, pentru care s-a oferit îndrumarea necesară.

La conferință au participat membrii Permanenţei Consiliului Eparhial, Pc. Pr. Marius Traian Stan, protopopul Protoieriei Târgoviște Sud și Pc. Pr. Vasile Gabriel Voicilă, protopopul Protoieriei Titu.

Săptămâna viitoare se vor întruni în conferință preoții și cântăreții bisericești din protoieriile Târgoviște Nord, Găești și Pucioasa.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI