You are currently viewing ÎNALTPREASFINȚITUL PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON A EFECTUAT O NOUĂ VIZITĂ PASTORALĂ ÎN PAROHII ALE PROTOIERIILOR TÂRGOVIȘTE NORD ȘI TÂRGOVIȘTE SUD

ÎNALTPREASFINȚITUL PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON A EFECTUAT O NOUĂ VIZITĂ PASTORALĂ ÎN PAROHII ALE PROTOIERIILOR TÂRGOVIȘTE NORD ȘI TÂRGOVIȘTE SUD

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon a efectuat miercuri, 17 mai 2023, o nouă vizită pastorală în parohii ale protoieriilor Târgoviște Nord și Târgoviște Sud. Însoțit de Părintele Vicar eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul eparhial și Părinți Protopopi, Înaltul Ierarh a vizitat parohiile: Sf. Gheorghe, Sf. Dumitru – Buzinca, Sf. Nicolae-Simuleasa, Valea Voievozilor și Izvorul Tămăduirii.

La Parohia Sf. Gheorghe din Municipiul Târgoviște, Protoieria Târgoviște Nord, Înaltpreasfinției Sale i-a fost prezentat stadiul lucrărilor de restaurare a picturii, a iconostasului de zid și a vizitat casa parohială.

La Parohia Sf. Dumitru – Buzinca din Municipiul Târgoviște, Protoieria Târgoviște Nord, Mitropolitul Nifon a oferit îndrumări cu privire la finalizarea cât mai rapidă a lucrărilor de restaurare a bisericii și a înlocuirii pardoselii interioare.

La Parohia Valea Voievozilor, Protoieria Târgoviște Nord, Chiriarhul nostru a dispus găsirea urgentă a unui loc pentru construirea unei necesare case parohiale.

La Parohia Sf. Nicolae – Simuleasa din Municipiul Târgoviște, Protoieria Târgoviște Sud, Înaltpreasfinția Sa a evaluat stadiul lucrărilor de restaurare și consolidare a bisericii parohiale.

La Parohia Izvorul Tămăduirii din Municipiul Târgoviște, Protoieria Târgoviște Nord, Mitropolitului Nifon i-a fost prezentată situația lucrărilor de înlocuire a acoperișului bisericii și a vizitat clădirea multifuncțională, recent reabilitată.

Înaltpreasfinția Sa a luat cunoștință de problemele specifice fiecărei parohii și i-a îndemnat pe slujitorii acestora să aprofundeze proiectele de catehizare parohială și pe cele social-filantropice, precum și să intensifice viața duhovnicească a credincioșilor.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI