You are currently viewing ÎNALTPREASFINȚITUL PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON A EFECTUAT O VIZITĂ PASTORALĂ ÎN PROTOIERIILE TITU ȘI TÂRGOVIȘTE SUD

ÎNALTPREASFINȚITUL PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON A EFECTUAT O VIZITĂ PASTORALĂ ÎN PROTOIERIILE TITU ȘI TÂRGOVIȘTE SUD

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon a efectuat, miercuri, 8 iunie 2022, o vizită pastorală în două din protoieriile Eparhiei noastre. Astfel, au fost vizitate parohii din Protoieria Titu: Lungulețu I, Pitaru și Crovu, sediul protoieriei, precum și Mânăstirea Nucet, din Protoieria Târgoviște Sud.

La Parohia Lungulețu I, unde a fost întâmpinat de primarul localității, domnul George Duțu, Mitropolitul Nifon a vizitat biserica din lemn, monument istoric de categorie A, construită în perioada 1780-1790, situat în cimitirul parohial Pantazi. La acest locaș de cult, se dorește inițierea unui proiect general de restaurare.

La Parohia Pitaru, la biserica Strâmbeanu, Înaltul Ierarh a fost întâmpinat de primarul Comunei Potlogi, domnul Nicolae Catrina și de echipa de restauratori, condusă de doamna Irina Sava și a evaluat stadiul șantierului care se va încheia în curând, ce a prevăzut lucrări de consolidare a lăcașului de cult și de restaurare a picturii și a catapetesmei din lemn a bisericii – monument istoric. Lucrările au fost realizate printr-un proiect cu finanțare europeană.

La Parohia Crovu, unde a fost întâmpinat de domnul Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, de domnul Aurel Popescu, Președintele Rompan și de domnul Alecu Nicolae, Primarul Comunei Odobești, Mitropolitului Nifon i-a fost prezentat stadiul finisajelor la noua biserică parohială.

La sediul Protoieriei Titu, Înaltpreasfinția Sa a oferit îndrumări cu privire la probleme administrative legate de actualul și fostul sediu al protoieriei, dar și cu privire la optimizarea activității instituției.

La Mânăstirea Nucet, Ierarhul nostru a evaluat stadiul lucrărilor la șantierul de refacere a chiliilor afectate de recentul incendiu și a îndemnat la cât mai rapida finalizare a acestora.

Pe preoții de la aceste parohii, Chiriarhul nostru i-a îndrumat să dezvolte colaborarea cu profesorii de Religie de la școlile din localitățile unde își desfășoară misiunea pastorală, să aprofundeze proiectele de catehizare parohială și pe cele social-filantropice, precum și să intensifice viața duhovnicească a credincioșilor.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI