You are currently viewing ÎNDEMNUL ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU PRIVIRE LA SOLIDARIZAREA CU REFUGIAȚII DIN CAUZA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

ÎNDEMNUL ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU PRIVIRE LA SOLIDARIZAREA CU REFUGIAȚII DIN CAUZA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

În aceste momente dificile pentru numeroșii refugiați din calea războiului care, în aceste zile, încearcă Ucraina, cu părintească grijă, vă îndemn să dați mărturie, cu generoasă disponibilitate, de necesara iubire de aproapele – valoare fundamentală a civilizației noastre creștine și românești.

Niciodată războiul nu este o soluție pentru nici-o problemă dintre state, popoare sau comunități, ci reprezintă un imens rău, ce neagă dreptul la viață al aproapelui, aducând suferință, distrugere și moarte. Războiul trebuie întotdeauna respins, cu hotărâre, ca fiind un rod al tenebrelor, ce nu face cinste civilizației umane.

În aceste momente când numeroase mame cu copii, bătrâni sau bolnavi, fug din calea războiului și vin pe teritoriul patriei noastre, avem datoria creștinească și românească de a-i ajuta, oferindu-le cele necesare supraviețuirii, dimpreună cu iubirea și mărturia solidarității noastre, mai cu seamă că mulți dintre refugiați sunt etnici români ce în mod natural au venit în patria mamă!

Pentru a da bună mărturie de creștini și de români, vă îndemn ca duminică, 6 martie 2022, să dăruiți, la colecta ce se va organiza în toate parohiile Arhiepiscopiei Târgoviștei, după putere, orice sumă de bani ce va fi apoi utilizată pentru achiziționarea celor necesare susținerii găzduirii refugiaților.

De asemenea, vă îndemn stăruitor să vă asociați rugăciunii Bisericii Ortodoxe Române, pentru a invoca milostivirea Tatălui ceresc, astfel ca pacea și buna înțelegere între oameni să izbândească, aducând pentru aceasta ca mijlocitori pe Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, dar și pe Sf. Luca al Crimeii și pe Sf. Paisie Velicikovski!

 

† NIFON,

Arhiepiscop și Mitropolit