You are currently viewing INSTALARE DE NOU PROTOPOP LA GĂEȘTI ȘI VIZITĂ PASTORALĂ LA NOUA CATEDRALĂ

INSTALARE DE NOU PROTOPOP LA GĂEȘTI ȘI VIZITĂ PASTORALĂ LA NOUA CATEDRALĂ

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit rânduiala hirotesiei întru protopop și a  instalat luni, 8 februarie 2021, pe Pc. Pr. Valeriu Gheorghe în funcția de Protopop al Protoieriei Găești. Ceremonia s-a desfășurat la biserica parohială „Sf. Ioan” din Găești, în prezența preoților din protoierie. În cadrul slujbei de hirotesie, noul protopop a primit crucea pectorală și brâul roșu, ca însemne statutare. De asemenea, Pc. Pr. Ionuț Bejan, Secretarul Protoieriei Găiești, i-a fost acordat Ordinul eparhial „Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești”, pentru osârdia și abnegația sa întru slujirea Biserici noastre străbune.

În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a mulțumit fostului protopop Marius Stan pentru tot ceea ce a realizat în cadrul mandatului său administrativ, dorindu-i mult succes în noua misiune ce i-a fost încredințată. Înaltul Ierarh a evidențiat permanenta nevoie de înnoire spirituală pentru intensificarea misiunii pastorale, evocând faptul că împlinirea datoriei clericale reprezintă o necesitate permanentă de slujire, care dă credibilitate mărturiei evanghelice și se constituie într-un exemplu demn de urmat de credincioșii din fiecare comunitate. De asemenea, a încurajat preoții să susțină eforturile generale de limitare și eradicare a noii pandemii, precum și ajutorarea celor care suferă direct sau indirect din cauza acestei provocări a timpului nostru.

Noul protopop a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru încrederea acordată, accentuând dorința de a-și îndeplini responsabilitățile acordate, împreună cu preoții din protoierie, astfel încât activitatea eclezială să cunoască o necesară dinamizare.

Înaltpreasfinția Sa a vizitat apoi noua Catedrală din Găești unde, împreună cu Primarul și Viceprimarul orașului, a evaluat stadiul lucrărilor și a oferit îndrumări cu privire la optima lor finalizare.

De asemenea, Mitropolitul Nifon a vizitat Parohia Viișoara unde i-a fost prezentată situația șantierului de pictură, dimpreună cu dinamica pastoral-misionară curentă a acestei comunități.

Înaltpreasfinția Sa a fost însoțit de Pc. Pr. Ionuț Adrian Ghibanu – Vicar Eparhial, de Pc. Pr. Larian Vlădulescu – Consilier Eparhial și de Pc. Pr. Alin Ștefan – Secretar Eparhial.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI