You are currently viewing ÎNTRUNIREA CONSILIULUI EPARHIAL AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

ÎNTRUNIREA CONSILIULUI EPARHIAL AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Sub președinția Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, luni, 7 februarie 2022, la Centrul eparhial, s-au desfăşurat lucrările Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

Întrunirea organismului executiv al Adunării Eparhiale a avut ca scop validarea alegerilor pentru organismele deliberative și executive desfășurate în ziua de 16 ianuarie 2022, la parohiile din Eparhia noastră, dar și alte probleme cu caracter administrativ, economic si misionar ale Sectoarelor de activitate ale Centrului Eparhial.

Pc. Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar Eparhial, a prezentat referatul cu privire la situația alegerilor de la parohii, care a fost aprobat de Consiliul Eparhial.

Din informările făcute de către Sectoarele de activitate eparhială, menționăm: noile numiri și transferuri de preoți, la parohii și la Centrul eparhial, îndrumările cu privire la buna organizare a Recensământului populației și locuințelor din acest an, desfășurarea la nivelul Eparhiei noastre a Concursului Național-Catehetic „Rugăciunea în viața mea”, stadiul demersurilor necesare pentru unele lucrări de construcție, evaluarea pagubelor și proiectul de reconstrucție al chiliilor și spațiilor gospodărești în urma incendiului de la Mânăstirea Nucet și derularea colectei destinată construirii Catedralei Mântuirii Neamului în Eparhia noastră.

În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a reliefat cele mai importante aspecte ale activității eparhiale, evidențiind preocupările legate de îmbunătățirea misiunii pastorale din cadrul parohiilor, în special în ceea ce privește educația tinerelor generații și promovarea valorilor creștine în societatea contemporană.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI