You are currently viewing LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE, ABSOLVENȚII FACULTĂȚII DE TEOLOGIE ȘI STIINȚELE EDUCAȚIEI, PROMOȚIA 2023, AU DEPUS JURĂMÂNTUL DE CREDINȚĂ

LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE, ABSOLVENȚII FACULTĂȚII DE TEOLOGIE ȘI STIINȚELE EDUCAȚIEI, PROMOȚIA 2023, AU DEPUS JURĂMÂNTUL DE CREDINȚĂ

 

În cadrul unei ceremonii speciale, organizată sub coordonarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, luni, 3 iulie 2023, absolvenții Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște, licență și master, promoția 2023, au depus jurământul de credință.

La eveniment, au luat parte, alături de absolvenți și membri ai familiilor lor, profesorii Facultății, Părintele Vicar eparhial, Părinții Consilieri și Părinții Inspectori de la Centrul Eparhial, precum și slujitorii Catedralei eparhiale.

Mitropolitul Nifon a arătat, în cuvântul pe care l-a adresat absolvenților, după săvârșirea slujbei de Te Deum, faptul că teologia este știința cunoașterii lui Dumnezeu și arta călăuzirii oamenilor pe calea duhovnicească a desăvârșirii. Mărturisitori și slujitori ai credinței, noii absolvenți au menirea de a deveni misionari ai Evangheliei lui Hristos, cei ce vor propovădui lumina Domnului Celui Înviat și tot ceea ce este frumos și nobil întru aprofundarea tezaurului veșnic de credință și de spiritualitate în lumea contemporană.

Înaltul Ierarh i-a îndemnat pe noii absolvenți să îndrăznească, cu bucurie și curaj, să contribuie la luminarea întunericului produs de diferitele ideologii în lumea de astăzi.

 

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI