You are currently viewing LA PARACLISUL EPARHIAL DIN TÂRGOVIȘTE AU FOST HIROTESIȚI NOI DUHOVNICI

LA PARACLISUL EPARHIAL DIN TÂRGOVIȘTE AU FOST HIROTESIȚI NOI DUHOVNICI

Joi, 7 martie 2024, la Paraclisul eparhial din Târgoviște, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a hirotesit întru duhovnic, în prezența unor părinți consilieri de la Centrul eparhial, cinci tineri preoți.

Recent hirotoniți, aceștia au absolvit cursurile de licență și de master din cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște. Ei sunt: Pr. Marian -Cristian Păunescu de la Parohia Picior de Munte I (Protoieria Găești), Pr. Ionel Mutu de la Parohia Glogoveanu (Protoieria Găești), Pr. Constantin-Elvis Dobra, de la Parohia Bănești (Protoieria Titu), Pr. Dumitru Andrei Popescu, de la Parohia Dragodana (Protoieria Găești) și Pr. Marian Ioneci, de la Parohia Brânzari (Protoieria Găești).

Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa le-a dăruit tinerilor duhovnici câte un Aghiasmatar, dimpreună cu îndrumări cu privire la buna desfășurare a misiunii lor pastorale la parohii. Mitropolitul Nifon i-a îndemnat să își cunoască cât mai bine parohiile pentru a se putea implica în mod optim în aprofundarea vieții duhovnicești a credincioșilor lor și să ofere îndrumările adecvate în scaunul spovedaniei, în spiritul bogatului tezaur de spiritualitate ortodoxă.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI