You are currently viewing  LA TÂRGOVIȘTE A AVUT LOC PREMIEREA CONCURSULUI ȘCOLAR EPARHIAL DEDICAT SFÂNTULUI VOIEVOD NEAGOE BASARAB

 LA TÂRGOVIȘTE A AVUT LOC PREMIEREA CONCURSULUI ȘCOLAR EPARHIAL DEDICAT SFÂNTULUI VOIEVOD NEAGOE BASARAB

La biserica „Sf. Voievod Neagoe Basarab” din cartierul Tineretului, cel mai nou locaș de cult din istorica cetate de Scaun munteană, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a premiat marți, 23 noiembrie 2021, pe câștigătorii și profesorii coordonatori ai Concursului școlar „Credință, educație și cultură în slujba comunității noastre locale – 500 de ani de la trecerea la cele veșnice a Sfântului Voievod Neagoe Basarab”.

La nivelul claselor a VII-a și a VIII-a, câștigătorii sunt: Mihail Justin Stan, coordonat de Pr. prof. Iulian Măcriș (Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște); Andrei Gabriel Ciobanu, coordonat de prof. Ionela Ciobanu (Școala Gimnazială „Șerban Cioculescu” din Găești), și Maria Mihaela Dună, coordonată de prof. Maria Simona Mihai (Școala Gimnazială „Coresi” din Târgoviște).

La nivelul claselor a IX-a și a X-a, câștigătorii sunt: Nicușor Ionuț Dumitru, coordonat de prof. Floricica Ștefan (Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște); Andrei Dumitrescu, coordonat de Pr. prof. Marian Badea (Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște), și Adrian Mihai Dîrvaru, coordonat de prof. Daniela Rainea (Liceul „Aurel Rainu” din Fieni).

La nivelul claselor a XI-a și a XII-a, câștigătorii sunt: Valentina Safta, coordonată de Pr. prof. Emil Peșetz (Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște); Emilia Cătălina Ștefan, coordonată de prof. Alina Gabriela Diniță (Colegiul Național „Vladimir Streinu” din Găești), și Nicoleta Stoica, coordonată de prof. Mihaela Nicoleta Stoica (Liceul Tehnologic „Goga Ionescu” din Titu).

Concursul organizat de Arhiepiscopia Târgoviștei, Asociația Profesorilor de Religie – filiala Dâmbovița și Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, cu aprobarea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, s-a desfășurat în perioada 4 octombrie – 19 noiembrie 2021, fiind înscriși 312 elevi de la școlile gimnaziale și liceele din Municipiul Târgoviște și orașele Pucioasa, Fieni, Moreni, Titu, Răcari și Găești. Toți elevii și profesorii lor coordonatori au primit din partea Înaltpreasfinției Sale premii constând în: sume de bani, icoane cu Sf. Voievod Neagoe Basarab, numeroase volume eparhiale, calendare bisericești pe anul 2022 și diplome.

După festivitatea de premiere, Înaltul Ierarh a evaluat stadiul lucrărilor de construcție ale clădirii multifuncționale din apropierea bisericii, destinată funcționării unui after school și multor activități cu tinerii.

Mitropolitul Nifon a fost însoțit de Pc. Pr. dr. Ionuț Ghibanu, Vicar eparhial, Pc. Pr. Alin Ștefan, Secretar eparhial și Pc. Pr. Larian Vlădulescu, Pc. Pr. Marian Puiescu, Pc. Pr. Ionuț Ileana, Consilieri eparhiali.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI