You are currently viewing MESAJUL ÎNALTPREASFINŢITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ŞI MITROPOLIT NIFON CU OCAZIA ZILEI DRAPELULUI NAŢIONAL  -26 IUNIE 2024-

MESAJUL ÎNALTPREASFINŢITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ŞI MITROPOLIT NIFON CU OCAZIA ZILEI DRAPELULUI NAŢIONAL -26 IUNIE 2024-

Ziua Drapelului Național reprezintă un prilej deosebit de a omagia unul dintre cele mai importante simboluri naționale, care alături de stema țării și imnul național exprimă identitatea noastră românească.

Tricolorul românesc exprimă speranța, demnitatea, libertatea și eroismul națiunii noastre și ne conferă încurajare și putere, în solidaritate și comuniune cu cei de dinaintea noastră.

El ne amintește de sacrificiul și lupta pentru unitate a înaintașilor noștri, de faptul că suntem o națiune a Europei cu o contribuție importantă la cultura și civilizația continentului nostru, precum și de datoria pe care o avem față de noile generații, de a duce mai departe valorile creștine, românești și europene, fundamentate pe Evanghelia lui Hristos.

Simbol al victoriei, al rezistenței și al bucuriei de a fi român, drapelul tricolor a fluturat cu mândrie pe câmpurile de luptă, la marile evenimente mondiale sau cu prilejul manifestărilor sportive, amintindu-ne întotdeauna de virtutea iubirii de neam și de țară.

Cele trei culori ale sale ne amintesc de credința în Preasfânta Treime, de faptul că la temelia neamului nostru se află principiile de viață creștine. Albastrul  ne duce cu gândul la infinit, la cer și la demnitate, galbenul este simbolul bogăției, al dărniciei și al generozității, iar roșul este culoarea sângelui curs în nenumăratele bătălii pentru apărarea integrității, a libertății și a demnității noastre.

De fiecare dată când îl privim, ne inspiră bucuria și mândria de a fi români, ne încurajează pentru a depăși orice obstacol și ne amintește că suntem autentici, puternici și creatori de istorie, când punem înainte de orice pe Dumnezeu și iubirea față de țară.

Invoc binecuvântarea Atotmilostivului Dumnezeu asupra țării și neamului nostru, rugându-L să ne dăruiască vremuri de pace, stabilitate, prosperitate și bucurie!

 

 

† NIFON,

  

Arhiepiscop şi Mitropolit