You are currently viewing MESAJUL ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU OCAZIA ZILEI INTERNAȚIONALE A COPILULUI  -1 IUNIE 2023-

MESAJUL ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU OCAZIA ZILEI INTERNAȚIONALE A COPILULUI  -1 IUNIE 2023-

Daruri minunate pe care Bunul Dumnezeu le-a oferit familiilor, țării și Bisericii, pentru care-i mulțumim cu recunoștință de fiecare dată, copiii sunt cei cărora le încredințăm glorioasa noastră comoară de credință și de viață, pe care am primit-o de la înaintașii noștri și am îmbogățit-o cu strădania noastră.

În familia naturală, formată dintr-un bărbat și o femeie, cu iubire și cu responsabilitate, începem zidirea personalității copiilor, oferindu-le, prin exemplul personal, prin cuvânt și faptă, principiile de viață fundamentate pe Evanghelia lui Hristos, prin intermediul cărora fiii și fiicele noastre pot să crească frumos, autentic și în libertate.

Prin intermediul școlii, mai cu seamă al orei de Religie, contribuim la buna lor creștere, aprofundând spiritualitatea, cultura, știința și educația, ca de altfel tot ceea ce înaintașii noștri au creat, au aprofundat și ne-au transmis.

Lumea noastră are nevoie de caractere autentice și frumoase, de oameni responsabili pentru destinele lor și ale altora, care să contribuie la mai binele țării noastre și să facă mereu mai mult decât cei de dinainte.

Bucuria pe care o aduce vârsta copilăriei este un îndemn pentru noi toți de a alunga norii războaielor și ai conflictelor, de a proteja creația – unicul spațiu al vieții și al mântuirii noastre, de a zidi o societate echitabilă, în care să depășim cu hotărâre și demnitate orice criză și provocare.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului îi îndemnăm pe părinți să le confere fiilor și fiicelor lor mărturia bucuriei credinței, prin exemplul lor personal, să le dăruiască cât mai mult din prezența lor și să-i crească în respect față de valorile creștine, românești și europene, oferindu-le pilde de credință și de patriotism!

Cu toții trebuie să le evocăm, cu orice prilej, gloria trecutului nostru istoric, cu acele fascinante personalități, evenimente sau instituții care aparțin ethosului nostru național și care-i pot inspira în parcursul lor spiritual, educațional și, mai târziu, profesional!

Îi încurajăm pe toți copiii să pășească cu speranță și cu încredere pe tainicul drum al vieții, mereu atenți la nevoile aproapelui, solidari și preocupați de a aprofunda tezaurul de viață și de credință pe care și noi l-am primit de la cei de dinaintea noastră!

Cu binecuvântări,

† NIFON,

Arhiepiscop şi Mitropolit