You are currently viewing MESAJUL ÎNALTPREASFINŢITULUI PĂRINTE            ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON  CU OCAZIA ZILEI JANDARMERIEI ROMÂNE

MESAJUL ÎNALTPREASFINŢITULUI PĂRINTE           ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU OCAZIA ZILEI JANDARMERIEI ROMÂNE

Ziua Jandarmeriei Române constituie un prilej deosebit de a aprecia rolul important al acestei instituții pentru istoria și viața publică românească, aportul ei în ceea ce privește ordinea, stabilitatea și încrederea în societatea noastră.

Jandarmeria Română se remarcă prin eficiența, profesionalismul și rigoarea cu care sprijină respectarea ordinii democratice, desfășurarea evenimentelor publice și a ceremoniilor oficiale, contribuind la susținerea activității multora dintre instituțiile Statului român.

De la înființarea ei de către Domnitorul Grigore Ghica al Moldovei, acum 172 de ani, atât în timpul Războiului pentru Independență, al Celor două Mari Conflagrații Mondiale, cât și în timp de pace, jandarmii și-au îndeplinit, cu multă conștiinciozitate, misiunile ce le-au fost încredințate, dovedind că slujesc, cu fidelitate, respectarea legii, ordinea, buna înțelegere și pacea.

Remarc, cu deosebită apreciere, buna relație stabilită de-a lungul timpului între Arhiepiscopia Târgoviștei și Inspectoratul de Jandarmi Județean Mircea cel Bătrân, Dâmbovița, mai ales cu prilejul sărbătorii Sf. Ier. Nifon, din fiecare an, al marilor sărbători religioase, procesiuni sau manifestări culturale, unde întotdeauna, cu înțelepciune și cu măiestrie, susține buna lor desfășurare.

Sfinții Arhangheli Mihai și Gavriil, ocrotitorii Jandarmeriei Române, să vă fie pe mai departe modele de fermitate, de credincioșie și de slujire în nobila dumneavoastră misiune în societatea noastră, pentru promovarea păcii, a siguranței și a bunei înțelegeri între oameni!

Împărtășindu-vă arhierești binecuvântări, vă doresc, tuturor, multă sănătate, pace, prosperitate și bucurie!

 

La mulţi şi fericiţi ani!

 

Cu binecuvântări,

† NIFON

Arhiepiscop şi Mitropolit