You are currently viewing MESAJUL ÎNALTPREASFINŢITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU OCAZIA ZILEI JANDARMERIEI ROMÂNE -3 aprilie 2023-

MESAJUL ÎNALTPREASFINŢITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU OCAZIA ZILEI JANDARMERIEI ROMÂNE -3 aprilie 2023-

Cu prilejul aniversării a 173 de ani de la întemeierea Jandarmeriei Române, apreciind necesara și statornica dumneavoastră slujire publică, vă transmit mesajul de binecuvântare și de prețuire pentru tot ceea ce faceți, ca instituție fundamentală a țării noastre, profund angajată în serviciul cetățenilor și a bunei orânduiri în comunitățile noastre.

De altfel, pentru creștini, libertatea și demnitatea ființei umane reprezintă inefabile daruri dumnezeiești și valori esențiale ale spiritualității pe care avem datoria de a le trăi și a le promova.

Din perspectivă creștină, libertatea presupune hotărârea de a păși cu mult curaj pe drumul binelui, de a vindeca rănile păcatului și de a susține nevoile aproapelui aflat în suferință și în lipsuri. Pentru aceasta, avem datoria de a face să rodească acest mare dar al libertății și de a-l folosi întru creșterea solidarității, a iubirii și a comuniunii în cadrul comunităților noastre locale.

Promovarea și apărarea valorilor noastre românești și creștine, inclusiv a patrimoniului nostru spiritual național, reprezintă, alături de protejarea libertății și a ordinii publice, deziderate majore pentru toți cei chemați să slujească Jandarmeria Română.

Această nobilă instituție s-a remarcat prin implicarea în apărarea aproapelui, prin spiritul de sacrificiu, prin deosebita solidaritate umană și printr-un pilduitor patriotism, încă de la înființarea ei, de către Domnitorul Grigore Alexandru Ghica, dar și cu prilejul diferitelor războaie la care jandarmii au participat, ori în timp de pace, cu credință în Bunul Dumnezeu și respect față de semenii noștri.

Sunt recunoscător  tuturor ostenitorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Mircea cel Bătrân, Dâmbovița pentru devotamentul, hotărârea și profesionalismul cu care-și duc la îndeplinire misiunile în slujba comunității.

Asupra tuturor jandarmilor, invoc binecuvântarea Atotmilostivului Dumnezeu, prin mijlocirea Sfinților Arhangheli-ocrotitorii Jandarmeriei Române, dimpreună cu urări de pace, sănătate, bucurie și succes!

            La mulţi şi fericiţi ani!

Cu deosebită apreciere şi părintească binecuvântare,  

 

†  NIFON  

Arhiepiscop şi Mitropolit