You are currently viewing MESAJUL ÎNALTPREASFINŢITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ŞI MITROPOLIT NIFON CU OCAZIA ZILEI POLIȚIEI ROMÂNE -25 MARTIE 2024

MESAJUL ÎNALTPREASFINŢITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ŞI MITROPOLIT NIFON CU OCAZIA ZILEI POLIȚIEI ROMÂNE -25 MARTIE 2024

Cu prilejul Zilei Poliției Române, am deosebita bucurie de a vă transmite mesajul meu de apreciere, de susținere și de binecuvântare.

Poliția este una din instituțiile cele mai importante ale statului român, care apără, protejează și susține ordinea publică, respectarea legii și pacea socială. Ea slujește binele comun și stabilitatea comunităților noastre, generând încredere și pace, atât de necesare prosperității, dezvoltării și bunului mers al societății noastre.

Nu întâmplător Ziua Poliției Române este celebrată în ziua în care Biserica noastră sărbătorește Buna Vestire, moment de maximă manifestare a libertății umane, virtute pe care Poliția, o slujește din perspectivă socială.

Domnitorul Grigorie Dimitrie Ghica a avut în vedere frumoasa simbolistică a libertății atunci când, la 25 martie 1822, a oferit Marelui Agă Mihăiță Filipescu, primul steag al Agiei, acea instituție ce a precedat Poliția Română, care avea pe o parte icoana Bunei Vestiri.

Alături de Maica Domnului, însă, Poliția Română îl are ca ocrotitor și pe Sf. Voievod Neagoe Basarab, cel ce a fost, înainte de a ajunge domn, primul Vătaf de Vânător, adică comandantul gărzii personale a voievodului.

Cu acest prilej aniversar, doresc să mulțumesc conducerii Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița pentru buna și frumoasa colaborare cu Arhiepiscopia Târgoviștei, cu prilejul a numeroase proiecte, programe și inițiative comune, ori cu privire la asigurarea bunei desfășurări a marilor sărbători religioase, dintre care cea mai importantă este dedicată Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești.

Pentru întreaga activitate depusă în slujba comunității noastre locale, felicit pe toți polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița și invoc asupra lor binecuvântarea Bunului Dumnezeu, dimpreună cu urări de pace, bucurie și sănătate!

La mulţi ani!

† N I F O N

Arhiepiscop şi Mitropolit