You are currently viewing MITROPOLITUL NIFON A EFECTUAT O VIZITĂ LA COMPLEXUL NAȚIONAL MUZEAL CURTEA DOMNEASCĂ DIN TÂRGOVIȘTE

MITROPOLITUL NIFON A EFECTUAT O VIZITĂ LA COMPLEXUL NAȚIONAL MUZEAL CURTEA DOMNEASCĂ DIN TÂRGOVIȘTE

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de domnul Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a vizitat, marți, 19 aprilie 2022, Complexul Național Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște, unde se desfășoară un amplu proiect de restaurare.

Cu acest prilej, a fost evaluat stadiul șantierului de la Biserica Mare Domnească, unde se efectuează lucrări de restaurare a picturii din pridvor și a catapetesmei, la Paraclisul Domnesc, de lângă Turnul Chindiei ce a fost recent consolidat, unde au fost restaurate vestigiile zidurilor și pavimentul, precum și la biserica Sf. Vineri, unde s-a refăcut învelitoarea și pavimentul, fiind reconstruită turla.

Urmează ca, la biserica Sf. Vineri, lucrările de restaurare a picturii interioare să se realizeze în cadrul unui proiect derulat de Consiliul Județean Dâmbovița, iar pictura interioară de la Biserica Mare Domnească, de o deosebită valoare patrimonială, să fie restaurată în cadrul unui proiect ulterior.

Mitropolitul Nifon i-a îndemnat pe toți cei responsabili să intensifice efortul pentru finalizarea cât mai rapidă a lucrărilor din cadrul acestui mare proiect de restaurare a Curții Domnești din vechea capitală munteană, important obiectiv turistic, cultural și religios, care, alături de Turnul Chindiei, promovează imaginea orașului și a județului nostru.

La această vizită au luat parte: Pr. Ionuț Ghibanu, Vicar eparhial, Pr. Victor Drăghicescu, Consilier eparhial,  Pr. Larian Vlădulescu, Consilier Eparhial, domnul Antonel Jîjîie, Vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița,  domnul Dănuț Nicolae Popa Stănescu, Secretarul general al Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Ovidiu Cârstina, directorul complexului, domnul Teodor Bâte, arhitectul-șef al județului, precum și alți responsabili, implicați în desfășurarea acestui proiect.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI