You are currently viewing MITROPOLITUL NIFON A EFECTUAT O VIZITĂ PASTORALĂ ÎN PROTOIERIILE PUCIOASA ȘI TÂRGOVIȘTE NORD

MITROPOLITUL NIFON A EFECTUAT O VIZITĂ PASTORALĂ ÎN PROTOIERIILE PUCIOASA ȘI TÂRGOVIȘTE NORD

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, împreună cu Părintele Vicar eparhial,  părinți consilieri de la Centrul eparhial și părinți protopopi, a efectuat vineri, 25 noiembrie 2022, o vizită pastorală în cadrul protoieriilor Pucioasa și Târgoviște Nord.

Pe tot parcursul vizitei  din  Protoieria Pucioasa, Înaltpreasfinția Sa a fost însoțit de domnul Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița,  în orașul Pucioasa, de domnul Ana Constantin, primarul localității, iar la Parohia Berivoiești, de domnul Iulian Tătulescu, primarul orașului Fieni. În această protoierie, au fost vizitate: Parohia Berivoiești, Capela Spitalului orășenesc Pucioasa și sediul Protoieriei.

Cu acest prilej, la Parohia Berivoiești, Înaltul Ierarh a analizat stadiul lucrărilor recent finalizate și a oferit îndrumările necesare în vederea târnosirii.

La Capela spitalului orășenesc Pucioasa, Chiriarhului nostru i-a fost prezentat stadiul lucrărilor de pictură și de amenajare peisagistică, iar Ierarhul  a dat soluții pentru urgentarea lor.

La sediul Protoieriei Pucioasa, Mitropolitului Nifon i-au fost prezentate problemele specifice cu care se confruntă clericii de la parohii, precum și situația șantierelor de construcție și de pictură, prilej cu care Înaltul Ierarh a oferit părintelui protopop repere pentru buna lor gestionare.

Vizita pastorală s-a încheiat la Parohia Sf. Ioan Gură de Aur din Municipiul Târgoviște, unde Înaltpreasfinția Sa a transmis ultimele îndrumări înainte de târnosirea bisericii, cel mai nou locaș de cult din vechea Cetate de Scaun munteană, care va avea loc în ziua de duminică, 27 noiembrie 2022.

BIROUL PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI