You are currently viewing MITROPOLITUL NIFON A HIROTONIT UN NOU CLERIC

MITROPOLITUL NIFON A HIROTONIT UN NOU CLERIC

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie, sâmbătă, 4 noiembrie 2023, la Catedrala din Târgoviște,.

Cu acest prilej a hirotonit întru preot, pe seama Parohiei Brânzari, Protoieria Găești, pe tânărul diacon Marian Ioneci, absolvent de licență și de master în cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, după ce vineri, 3 noiembrie 2023, tânărul a fost hirotonit întru diacon, în cadrul Sfintei Liturghii, săvârșite la Paraclisul Eparhial Krețulescu.

În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a vorbit despre importanța slujirii preoțești în societatea contemporană, mai ales în ceea ce privește catehizarea poporului lui Dumnezeu și aprofundarea vieții spirituale, pentru a oferi repere morale demne de urmat, dar și pentru a contribui la înnoirea chipului lumii noastre. Înaltul Ierarh a îndemnat pe tânărul cleric să promoveze nepieritoarele valori ale Ortodoxiei în parohia ce i-a fost încredințată spre slujire, împărtășind enoriașilor săi speranță, zidind încredere și oferindu-le din comorile de înțelepciune ale Bisericii noastre strămoșești.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI