You are currently viewing MITROPOLITUL NIFON A PARTICIPAT LA ȘEDINȚA FESTIVĂ A CONSILIULUI JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA DE LA POTLOGI  CU PRILEJUL MANIFESTĂRILOR DEDICATE ZILELOR JUDEȚULUI

MITROPOLITUL NIFON A PARTICIPAT LA ȘEDINȚA FESTIVĂ A CONSILIULUI JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA DE LA POTLOGI CU PRILEJUL MANIFESTĂRILOR DEDICATE ZILELOR JUDEȚULUI

Cu prilejul manifestărilor dedicate Zilelor Județului Dâmbovița, la împlinirea a 511 ani de atestare documentară, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a participat miercuri, 31 mai 2023, însoțit de Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar eparhial, Pr. Vasile Gabriel Voicilă, Consilier eparhial și Pr. Ionel Pațanghel, Protoiereu al Protoieriei Titu, la ședința festivă a Consiliului Județean Dâmbovița, ce s-a desfășurat în incinta Palatului brâncovenesc de la Potlogi.

Ședința a fost deschisă de către domnul Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, care a supus la vot propunerea de acordare a celui de al doilea titlu de „Cetățean de onoare al județului Dâmbovița”, domnului Prof. univ. dr. Leonardo Badea, Viceguvernator al Băncii Naționale a României. Consilierii județeni au votat în unanimitate această propunere, după care domnul Prof. univ. dr. Leornardo Badea a mulțumit, în cuvântul său, pentru această deosebită onoare de a primi cel de al doilea titlu de „Cetățean de onoare al județului Dâmbovița”, după ce primul astfel de titlu a fost acordat, anul trecut, Mitropolitului Nifon.

Înaltpreasfinția Sa a mulțumit Președintelui Consiliului Județean și consilierilor județeni pentru primirea celui dintâi titlu de „Cetățean de onoare al județului Dâmbovița” și a subliniat semnificația spirituală deosebită a acestui demers, arătând importanța faptului că un reprezentant al Bisericii a primit primul astfel de titlu, iar, cel de al doilea a fost acordat unui reprezentant al unei instituții fundamentale a statului român-Banca Națională a României-care aduce stabilitate, încredere și echilibru în societatea românească. Înaltul Ierarh a evocat importanța simbolică deosebită a locului în care se desfășoară această ceremonie- palatul ctitorit de Sf. Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, personalitate simbolică, reper pentru istoria și viața noastră publică, dar și un exemplu de conducător care a pus mai presus de orice interes demnitatea, libertatea și credința neamului nostru, ceea ce arată deosebitul respect pe care autoritățile județene îl acordă valorilor noastre spirituale.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI