You are currently viewing MITROPOLITUL NIFON MEMBRU ÎN COMISIA DE DOCTORAT LA FACULTATEA DE TEOLOGIE ORTODOXĂ „JUSTINIAN PATRIARHUL” DIN BUCUREȘTI

MITROPOLITUL NIFON MEMBRU ÎN COMISIA DE DOCTORAT LA FACULTATEA DE TEOLOGIE ORTODOXĂ „JUSTINIAN PATRIARHUL” DIN BUCUREȘTI

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit  Nifon a participat, joi, 19 mai 2022, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din cadrul Universității București, ca membru al comisiei de doctorat, la susținerea publică a tezei cu titlul „Virtutea, păcatul și patimile în opera Sf. Maxim Marturisitorul”, a Pr. Constantin-Valentin Bugiulescu, de la Parohia Voinești II, cercetare realizată sub îndrumarea Pr. prof. univ. dr. Vasile Răducă.

Alături de Prof. univ. dr. Nifon Mihăiță,  Arhiepiscop și Mitropolit, din comisia de doctorat au făcut parte: Conf. univ. dr. Adrian Lemeni,  Directorul Școlii Doctorale (Universitatea din București), Pr. prof. univ. dr. Vasile Răducă (Universitatea din București), coordonatorul lucrării, Pr. prof. univ. dr. Radu-Petre Mureșan (Universitatea din București) și Pr. prof. univ. dr. Ștefan Iloaie (Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj).

Pr. Constantin-Valentin Bugiulescu și-a elaborat cercetarea pornind de la viziunea  ascetico-morală a Sfântului Maxim Mărturisitorul,  iar originalitatea lucrării constă în elaborarea unor fundamente ascetico-mistice remarcabile, corespunzătoare teologiei morale patristice, puse în lumină de particularitățile gândirii Sfântului Maxim în materie de antropologie, hristologie, cosmologie, ascetică și mistică.

La finalul ședinței de susținere publică a tezei de doctorat, Pr. Constantin-Valentin Bugiulescu a primit titlul de Doctor în Teologie.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI