You are currently viewing POSTUL – BUCURIE DUHOVNICEASCĂ ȘI SCARĂ CĂTRE ÎNVIERE  -SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE-

POSTUL – BUCURIE DUHOVNICEASCĂ ȘI SCARĂ CĂTRE ÎNVIERE -SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE-

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, în ziua de 6 martie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște.

În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a evocat semnificațiile duhovnicești ale postului, prilej de bucurie spirituală, prin care ne înnoim, atât trupurile, cât și sufletele pentru a fi vrednice lăcașuri ale lui Dumnezeu. De aceea, postul autentic este cel al pocăinței, al rugăciunii, al iertării, al milei și al iubirii față de aproapele, care ne pregătește pentru tainica participare la sublimul act al Învierii. El reprezintă, de asemenea, un act de cinstire al Tatălui ceresc, dar și un act de jertfelnicie pe altarul iubirii față de El.

Referindu-se la mesajul Evangheliei zilei, Înaltpreasfinția Sa a accentuat nevoia de iertare, de iubire și de solidaritate dintre oameni, căci ceea ce ne îndepărtează din comuniunea cu Dumnezeu, alungându-ne de pe calea împlinirii vocației noastre este constituit din patimile, viciile și păcatele pe care nu le vindecăm. Mai ales în contextul situației dificile care astăzi încearcă liniștea Europei, Înaltul Ierarh a făcut apel la înmulțirea rugăciunii pentru pace și la solidarizarea cu toți aceia care se refugiază din calea războiului, mai ales că printre ei sunt și etnici români. Adevărata comoară a omului constă în virtuțile agonisite, dar și în ajutorarea aproapelui nostru, în toate zile vieții noastre, fie că este vorba despre situații speciale, precum cea din aceste zile, fie că este vorba despre cazurile disperate din comunitățile noastre.

Reamintim că în această duminică, în toate parohiile din Arhiepiscopia Târgoviștei, se desfășoară o colectă ce va fi apoi utilizată pentru achiziționarea celor necesare susținerii găzduirii refugiaților din calea războiului din Ucraina.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI