You are currently viewing PRIMA DUMINICĂ DUPĂ RUSALII LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

PRIMA DUMINICĂ DUPĂ RUSALII LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

În prima duminică după Rusalii, în prezența a numeroși credincioși, în ziua de 11 iunie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște.

În cadrul sfintei slujbe, Înaltul Ierarh a hirotonit întru preot, pe seama Parohiei Tomșani, Protoieria Titu, pe tânărul Ciprian Mihai Mîinea, absolvent al Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.

În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a vorbit despre semnificația Duminicii Tuturor Sfinților care are în centrul ei învățătura despre sfințenie și, de aceea, cu acest prilej sărbătorim pe toți sfinții, știuți sau neștiuți, ca rod al Pogorârii Duhului Sfânt și al întemeierii Bisericii-Trupul Cel Viu al Domnului. Sfințenia este sădită încă de la Botez în fiecare persoană, urmând apoi lucrarea specială, sau aspectul practic al fiecăruia care, prin fapte și prin mărturisirea credinței, să aducă desăvârșirea în viața personală. Sfinții sunt modele de viață și eroi ai credinței creștine pe care totdeauna trebuie să-i cinstim, pentru că ei au căpătat cununa sfințeniei prin faptele de credință, de aceea, lor ne rugăm să mijlocească, împreună cu Preasfânta Fecioară Maria, la tronul dumnezeirii pentru toți cei care cred, mărturisesc credința și sunt în comuniune sfântă cu Bunul Dumnezeu prin iubirea de oameni. Cu toții avem vocația sfințeniei și trebuie să pășim pe drumul ei, arătând dragoste față de Dumnezeu, care trece întotdeauna prin semeni, prin ajutorarea aproapelui, prin solidaritate și prin comuniune.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI