You are currently viewing SĂRBĂTOAREA BOTEZULUI DOMNULUI LA CATEDRALA MITROPOLITANĂ DIN TÂRGOVIȘTE – 2021

SĂRBĂTOAREA BOTEZULUI DOMNULUI LA CATEDRALA MITROPOLITANĂ DIN TÂRGOVIȘTE – 2021

            

       

 

   La Catedrala din Târgoviște, în prezența a numeroși târgovișteni, miercuri, 6 ianuarie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon însoțit de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie, cu prilejul sărbătorii Botezului Domnului. La finalul sfintei slujbe, în fața Catedralei, Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba sfințirii Aghiasmei celei Mari, iar credincioșii prezenți la slujbă au fost binecuvântați prin stropire cu această apă sfințită. De asemenea, au primit, în sticle special îmbuteliate, Aghiasma Mare, sfințită la slujba din Ajunul Bobotezei, din ziua de marți, 5 ianuarie, de către Mitropolitul Nifon.
   Ca de fiecare dată, au fost respectate, cu strictețe, regulile sanitare pe timp de pandemie, atât în interiorul Catedralei, cât și în exteriorul ei.
   În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre importanța, uzul liturgic și folosul Aghiasmei celei Mari în viața spirituală a credincioșilor, ca mijloc de sfințire, de binecuvântare, de alungare a puterilor potrivnice și mărturie a milostivirii Părintelui ceresc.    Sărbătoarea Botezului Domnului ne reamintește de importanța filiației noastre dumnezeiești și de puterea biruitoare a iubirii milostive a Bunului Dumnezeu care nu pregetă niciodată a lucra în viețile și istoria noastră. Înaltpreasfinția sa a îndemnat pe credincioși să întărească speranța și credința, că în curând va începe izbăvirea de suferințele îndurate din cauza epidemiei de coronavirus.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI