You are currently viewing SĂRBĂTOAREA INTRĂRII MAICII DOMNULUI ÎN BISERICĂ, LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

SĂRBĂTOAREA INTRĂRII MAICII DOMNULUI ÎN BISERICĂ, LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

Cu prilejul sărbătorii Intrării în Biserică a Maicii Domnului, în ziua de luni, 21 noiembrie 2022, în prezența a numeroși credincioși, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște.
Cu acest prilej a hirotonit întru diacon, pe seama Catedralei Mitropolitane, pe tânărul Nicolae Vasilache, absolvent al cursurilor de licență și master din cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.
În cuvântul său, Înaltul Ierarh a subliniat că Maica Domnului constituie modelul fundamental de curăție morală și de sfințenie, precum și elementul central al zidirii caracterului omenesc, fiindcă L-a născut pe Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Ea reprezintă tot ceea ce este mai nobil și mai frumos pentru Creștinătatea întreagă, iar sărbătoarea de astăzi ne amintește faptul că ea a intrat în sfântul locaș de cult din Ierusalim pentru a se pregăti duhovnicește și pentru a crește în sfințenie, astfel ca la vremea potrivită să devină Biserică Vie a Fiului lui Dumnezeu care Se va naște din ea. De altfel, fiecare creștin are această chemare de a se pregăti din punct de vedere spiritual, pentru a face din sufletul său locul în care să Se nască Dumnezeu.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI