You are currently viewing SĂRBĂTOAREA SCHIMBĂRII LA FAȚĂ A DOMNULUI LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE 2023

SĂRBĂTOAREA SCHIMBĂRII LA FAȚĂ A DOMNULUI LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE 2023

Cu prilejul sărbătorii Schimbării la Față a Domnului, duminică, 6 august 2023, numeroși credincioși au venit la Catedrala din Târgoviște pentru a lua parte la Sfânta Liturghie, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și diaconi.
Înaltpreasfinția Sa a hirotonit întru preot, pe seama Parohiei Văcărești, Protoieria Târgoviște Sud, pe tânărul diacon Ovidiu Costinel Vasile, absolvent de licență și de master în cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.
În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a subliniat faptul că Schimbarea la față a Domnului a reprezentat un nou prilej al descoperirii Sfintei Treimi și a avut rolul de a-i obișnui pe apostoli cu slava dumnezeiască, de lumină, a Domnului, care pătrunde tot ceea ce este creat, pentru a-i încuraja înainte de pătimirea Sa și pentru a le conferi nădejde în biruința lucrării Lui mântuitoare. Schimbarea la Față aparține acelei sfintei pedagogii dumnezeiești care ne invită pe fiecare în parte să ne înnoim și să ne schimbăm, să transfigurăm omul cel vechi, dominat de mândrie, de întuneric și de răutate, întru cel nou, al luminii, al binelui și al frumosului. Călăuziți de dumnezeiasca și taborica lumină necreată, cei ce au urmat Mântuitorului Hristos au mers pe calea sfințeniei și se constituie în repere de viață și de credință, puternice și pilduitoare, pentru fiecare dintre noi, oferindu-ne mereu prilejul de a ne înnoi trupurile și sufletele noastre. Astfel, sfinții care strălucesc pe firmamentul Bisericii creștine sunt cei ce au știut, prin curăția inimii, prin practicarea credinței și a iubirii, cum se poate urca pe scara care duce la vederea acelei minunate lumini taborice.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI