You are currently viewing SĂRBĂTOAREA SFÂNTULUI MUCENIC DIMITRIE LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

SĂRBĂTOAREA SFÂNTULUI MUCENIC DIMITRIE LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

În prezența credincioșilor din Târgoviște, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit, marți, 26 octombrie 2021, Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște, cu prilejul sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

Cu prilejul acesta, Înaltpreafinția Sa a hirotonit întru preot pe tânărul, absolvent al Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, diacon Sofian Sebastian Adrian, pe seama parohiei Mogoșani, Protoieria Găești.

În cuvântul său, Înaltul Ierarh a evocat personalitatea mărturisitoare a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie pentru lumea creștină, evidențiind calitățile sale duhovnicești, osârdia în trăirea principiilor de viață evanghelice, valoarea misionară a faptelor sale și curajul de a mărturisi cu viața atașamentul față de credința în Hristos. Cu aceiași osârdie și fidelitate, cu toții avem datoria de a vesti lumii noastre profunzimea tezaurului de spiritualitate ortodoxă, mărturisind contemporanilor frumusețea trăirii prezenței cotidiene a lui Dumnezeu în viața noastră.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI