You are currently viewing LA SEMINARUL TEOLOGIC DIN TÂRGOVIȘTE – MANIFESTARE EDUCAȚIONALĂ DEDICATĂ ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI

LA SEMINARUL TEOLOGIC DIN TÂRGOVIȘTE – MANIFESTARE EDUCAȚIONALĂ DEDICATĂ ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI

La Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște a avut loc miercuri, 30 noiembrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, o activitate educațională de celebrare a Zilei Naționale a României. Aceasta a constat din multe alocuțiuni tematice și din câteva momente muzical-culturale pregătite de elevi, sub îndrumarea profesorilor școlii.
Manifestările au debutat cu intonarea Imnului Național de către Corul Seminarului. Evenimentul, moderat de către Pr. prof.dr. Marian Bugiulescu, directorul școlii, a cuprins următoarele: Cuvântul de deschidere, intitulat „Despre ortodoxie și românism”; prelegerea intitulată „Aspecte ale Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Repere istorice” al Prof. univ. dr. Iulian Oncescu, de la Facultatea de Istorie, Universitatea „Valahia” din Târgoviște și prelegerea intitulată „Despre importanța unității de neam” a Pr. prof. Alin Marian Pleșa. Cea de-a doua parte a evenimentului a fost realizată de către elevii școlii, astfel: „Etape ale înfăptuirii Marii Uniri din 1918”, prezentare realizată de elevii Nedelcu Robert și Ionescu Ștefan de la clasa a XI-a S, sub coordonarea Prof. Luminița Miloiu, precum și sceneta și prezentarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918; apoi „Semnificația zilei de 1 Decembrie”, prezentare realizată de Băncilă Adrian, elev la clasa a IX-a FA, sub coordonarea Prof. Cătălina Mălău. A avut loc, apoi,un moment poetic, cu participarea mai multor elevi de la clasa a XI-a FB: Oana Marina Niculescu și Ștefania Ibrișin -„Țară dulce și frumoasă”, Teodora Zamfirache și Popa Delia -„Vin veacurile către noi” și Achim Ionuț – „Azi ne cinstim eroii”,.
Apoi, Corul Seminarului, dirijat de domnul Prof. Ciprian Florinel Cazan, a interpretat „Colindul Sfântului Andrei” și „Treceți batalioane române Carpații”, solist Anisia Grigore, elevă în clasa a VIII-a.
Cadrele didactice au organizat numeroase alte activități prin care au prezentat elevilor semnificația Zilei Naționale a României, au realizat brățări cu Tricolorul și o expoziție de desene și fotografii în concordanță cu tematica ceremoniilor festive.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI