You are currently viewing SLUJIRE ARHIEREASCĂ ȘI HIROTONII LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

SLUJIRE ARHIEREASCĂ ȘI HIROTONII LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, în zilele de vineri, 28 iulie 2023 și sâmbătă, 29 iulie 2023.

Cu aceste prilejuri, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit întru preot, pe tinerii: Ioniță Nicolae Valentin, pe seama Parohiei Bolovani, Protoieria Titu, și Grigorov Cristian, pe seama Parohiei I.L.Caragiale, Protoieria Târgoviște Sud. Ambii sunt absolvenți ai cursurilor de licență și de master din cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației din cadrul Universității Valahia din Târgoviște.
În cuvântul său de învățătură, Înaltul Ierarh a evocat principalele probleme pastoral-misionare contemporane, dintre care asaltul diferitelor ideologii, dar și al neopăgânismului, criza morală și economică, războiul, sărăcia și nevoile educațional-catehetice majore ale tinerelor generații reprezintă cele mai importante. De aceea, i-a îndemnat pe tinerii clerici să aprofundeze propovăduirea principiilor credinței, trăirea spiritualității autentice și buna mărturie a frumuseții tezaurului de viață întru Hristos al sfintei noastre Ortodoxii.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI