You are currently viewing SLUJIRE ARHIEREASCĂ CU PRILEJUL HRAMULUI PAROHIEI BUNA VESTIRE DIN TÂRGOVIȘTE

SLUJIRE ARHIEREASCĂ CU PRILEJUL HRAMULUI PAROHIEI BUNA VESTIRE DIN TÂRGOVIȘTE

Credincioșii de la Parohia Buna Vestire din Municipiul Târgoviște s-au bucurat, sâmbătă, 25 martie 2023, cu prilejul hramului, de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon. Din soborul care l-a însoțit pe Înaltul Ierarh, la săvârșirea Sfintei Liturghii, au făcut parte: Pr. dr. Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial, Pr. Alin Ștefan, Secretar Eparhial, Pr. Cristian Oancea, Consilier eparhial și alți slujitori ai Centrului eparhial.

Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de cei doi slujitori Pr. Arsene Chivulescu și Pr. Alin Ștefan, alături de tineri din Comitetul parohial de tineret.

În cadrul sfintei slujbe, a fost hirotonit întru preot, pe seama Parohiei Dobra, Protoieria Târgoviște Sud, tânărul diacon Dragoș Ionuț Mitroi, absolvent al cursurilor de licență și de master din cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.

În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a evocat importanța teologică, spirituală și misionară a acestui mare eveniment al mântuirii noastre-Buna Vestire-praznicul bucuriei și al luminii, prin care Bunul și Prea Milostivul Dumnezeu a rânduit ca să-l ridice pe om, prin Întruparea Fiului Său, de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria. Cea care a zămislit pe Mântuitorul, Sfânta Fecioară Maria este simbolul și puterea omenirii renăscute la viață, răscumpărate și mântuite, care ne-a oferit exemplul desăvârșit de puritate, de maternitate responsabilă, de libertate și de smerenie, model deplin de jertfelnicie și de iubire maternă creștină. De aceea, Buna Vestire este sărbătoarea care celebrează viața, ca dar sacru al lui Dumnezeu, pe care avem datoria de a-l apăra, de a-l promova și de a-l cinsti prin tot ceea ce facem. Mai cu seamă în aceste momente când războiul din apropierea granițelor țării noastre ne încearcă speranța și încrederea, trebuie să conștientizăm că pacea reprezintă cel mai bun mijloc de a-L sluji pe Dumnezeu și de a respecta darul vieții.

 

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI