You are currently viewing SLUJIRE ARHIEREASCĂ ÎN PAROHIA LAZURI DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI, ÎN CEA DE A DOUA DUMINICĂ A POSTULUI MARE

SLUJIRE ARHIEREASCĂ ÎN PAROHIA LAZURI DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI, ÎN CEA DE A DOUA DUMINICĂ A POSTULUI MARE

În cea de a doua Duminică a Postului Mare, în ziua de 28 martie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica Parohiei Lazuri, Protoieria Târgoviște Sud.
La evenimentul liturgic au luat parte numeroși credincioși, Înaltul Ierarh fiind însoțit de Părintele Vicar Eparhial, de Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, precum și de preoți și diaconi.
Cu acest prilej a hirotonit întru preot pe tânărul diacon Mihail Andreescu pe seama acestei parohii cu hramul Sf. Arh. Mihail și Gavriil.
În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a aprofundat dumnezeiasca pedagogie a bolii și sensul duhovnicesc al tainei suferinței, în explicația Evangheliei zilei. De asemenea, a evocat importanța doctrinară a Sf. Grigore Palama, mare teolog și Părinte al Bisericii, cel ce a sistematizat învățătura energiilor dumnezeiești necreate și a fundamentat doctrinar întreaga civilizație a Răsăritului creștin.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI