You are currently viewing SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA MÂNĂSTIREA STELEA DIN TÂRGOVIŞTE  – IUBIREA CRITERIUL VALORII ȘI AL JUDECĂȚII VIEȚII NOASTRE-

SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA MÂNĂSTIREA STELEA DIN TÂRGOVIŞTE – IUBIREA CRITERIUL VALORII ȘI AL JUDECĂȚII VIEȚII NOASTRE-

Numeroși credincioși din Târgoviște și din împrejurimi au venit, duminică, 7 martie 2021, la Sfânta Liturghie, săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la Mânăstirea Stelea.

Cu acest prilej, Mitropolitul Nifon a hirotonit întru ierodiacon pe monahul Moise (Taras Mihai) pentru Schitul Runcu Cucuteanca.
În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre semnificația duhovnicească a pericopei evanghelice a Înfricoșatei Judecăți, accentuând necesitatea ascultării și a pocăinței pentru așteptata înnoire sufletească întru împlinirea vocației noastre spre mântuire. Apoi, Mitropolitul Nifon a arătat că iubirea de aproapele este criteriul ultim al judecății dumnezeiești, precum și mijlocul adecvat de aprofundare a comuniunii cu Dumnezeu și a transfigurării noastre.
Înaltul Ierarh a fost însoțit de Pc. Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar eparhial, de Pc. Pr. Victor Drăghicescu, Consilier eparhial, precum și de alți preoți și diaconi.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI