You are currently viewing SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA PARACLISUL EPARHIAL DIN TÂRGOVIȘTE – MĂRTURISIREA CREDINȚEI CU ÎNȚELEPCIUNE ȘI JERTFELNICIE-NECESITATE MISIONARĂ CONTEMPORANĂ

SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA PARACLISUL EPARHIAL DIN TÂRGOVIȘTE – MĂRTURISIREA CREDINȚEI CU ÎNȚELEPCIUNE ȘI JERTFELNICIE-NECESITATE MISIONARĂ CONTEMPORANĂ

Cu prilejul sărbătorii Sf. Mc. Ecaterina, vineri, 25 noiembrie 2022, credincioși din Târgoviște au participat la Sfânta Liturghie săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la Paraclisul Mitropolitan Krețulescu din Târgoviște.

Înaltul Ierarh a hirotonit, cu acest prilej, pe tânărul Bogdan Valentin Vișan, pe seama Parohiei Răzvadul de Jos, Protoieria Târgoviște Nord. Acesta este absolvent al cursurilor de licență și de master din cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.

În cuvântul său, Chiriarhul nostru a evocat virtutea înțelepciunii în propovăduirea valorilor Evangheliei lui Hristos în lumea contemporană, după modelul Sf. Mc. Ecaterina, accentuând necesitatea mărturisirii credinței, cu jertfelnicie, mai cu seamă prin viața și faptele noastre. Echilibrul, intensitatea și efervescența propovăduirii creștine dau credibilitate și importanță sporită pastorației parohiale, iar exemplul moral și faptele iubirii față de aproapele sunt fundamentale pentru întărirea comunității de credință.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI