You are currently viewing LA TÂRGOVIȘTE A AVUT LOC CONFERINŢA PASTORAL-MISIONARĂ DIN PRIMA PARTE A ANULUI PENTRU PREOȚII DIN TOATE PROTOIERIILE EPARHIEI

LA TÂRGOVIȘTE A AVUT LOC CONFERINŢA PASTORAL-MISIONARĂ DIN PRIMA PARTE A ANULUI PENTRU PREOȚII DIN TOATE PROTOIERIILE EPARHIEI

În Sala „Independența” din Târgoviște, a avut loc, luni, 25 iulie 2022, Conferința Pastoral-Misionară din prima parte a anului, cu tema „Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”, pentru preoții din cele cinci protoierii ale Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Conferința a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, iar la ea au luat parte, alături de preoții din Eparhie,  Părintele Vicar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial și Protopopii celor cinci Protoierii ale Eparhiei.

Înaltpreasfinția Sa a evocat problematica rugăciunii în viața de credință eclezială, subliniind câteva priorități pe care preoții trebuie să le urmeze în dezvoltarea spiritualității parohiale și, de asemenea, a evidențiat câteva din cele mai cunoscute chipuri de rugători ai Ortodoxiei universale. Mitropolitul Nifon a arătat necesitatea exemplului personal pe care clericii trebuie să-l ofere credincioșilor lor, în ceea ce privește rugăciunea. Înaltul Ierarh a reiterat nevoia intensificării rugăciunii pentru pace, în contextul războiului din apropierea granițelor țării noastre, dar și a celei pentru ploaie, în acest timp de secetă prelungită, îndemnând preoții să aprofundeze, la parohii, rugăciunea cu aceste intenții.

Referatul principal a fost susținut de Pr. prof. univ. dr. Florea Ștefan, Prodecanul Facultății de Teologie a Universității „Valahia” din Târgoviște și slujitor al Parohiei „Sfinții Arhangheli” din Târgoviște. De asemenea, au susținut referate: Pr. prof. Marian Dobrescu, directorul Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, dar și slujitor al Parohiei Pucioasa II, Protoieria Pucioasa și Pr. prof. Bogdan Stana, de la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște și slujitor al Parohiei Răzvadul de Jos, Protoieria Târgoviște Nord.

După aceea, au avut loc dezbateri cu privire la tema conferinței, în cadrul cărora s-au remarcat atât profesori de la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște și de la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, cât și preoți din cadrul protoieriilor Eparhiei noastre.

În încheiere, au fost realizate comunicări din partea Centrului Eparhial cu privire la probleme concrete legate de viața spirituală, liturgică și administrativă de la parohii.

 

 

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI