You are currently viewing MITROPOLITUL NIFON A PREMIAT PARTICIPANȚII LA ETAPA EPARHIALĂ A CONCURSULUI NAȚIONAL CATEHETIC „TINERII ȘI VÂRSTNICII SĂ LAUDE NUMELE DOMNULUI”

MITROPOLITUL NIFON A PREMIAT PARTICIPANȚII LA ETAPA EPARHIALĂ A CONCURSULUI NAȚIONAL CATEHETIC „TINERII ȘI VÂRSTNICII SĂ LAUDE NUMELE DOMNULUI”

Echipele de cateheză parohială participante la etapa eparhială a Concursului Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”, organizat în Patriarhia Română în cadrul Anului omagial al pastorației vârstnicilor și Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești au fost premiate, de către Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, marți, 9 mai 2023, la Mânăstirea Stelea din Târgoviște.

Premiul I a fost acordat grupului de cateheză parohială al Parohiei Vulcana Pandele, Protoieria Pucioasa; Premiul al II-lea a fost acordat grupului de cateheză parohială al Parohiei Butoiu de Sus, Protoieria Găești, iar Premiul al III-lea a fost acordat grupului de cateheză parohială al Parohiei Răscăieți, Protoieria Găești. Au fost acordate și 12 mențiuni pentru grupurile de cateheză reprezentând și celelalte parohii participante la această etapă.

Premiile oferite au constat din bani, icoane și volume tipărite de Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei, iar echipa câștigătoare a Premiului I a primit o tabără de vară la Mânăstirea Peștera.

Au fost oferite diplome membrilor comisiei de evaluare, responsabililor cu cateheza de la nivelul protoieriilor și profesorilor coordonatori care au sprijinit echipele de la parohii în elaborarea portofoliilor.

Mitropolitul Nifon a evidențiat, în cuvântul său, importanța orei de Religie în școala românească, pentru că oferă elevilor deprinderi, cunoștințe și valori fundamentale pentru a putea contribui, cu demnitate și responsabilitate, la dezvoltarea comunităților în care trăiesc. Înaltul Ierarh a subliniat importantul rol istoric al Ortodoxiei românești, dar și responsabilitatea deosebită pe care ea o are astăzi în societate românească, ca reper fundamental de spiritualitate, cultură și morală, mai cu seamă în educația tinerelor generații.

Premierea echipelor catehetice de tineret ale celor 55 de parohii din Eparhie, a avut loc, la cele cinci protoierii din Arhiepiscopia Târgoviștei, joi, 4 mai 2023. Astfel, în urma evaluării portofoliilor la etapa pe Protoierii a acestui concurs au fost oferite tuturor celor 975 de tineri care au contribuit la realizarea proiectelor, diplome, icoane și alte daruri.

Activitățile parohiale din toată perioada de desfășurare a concursului, reprezentând evenimente cu conținut catehetic: compuneri, eseuri, referate, studii, lucrări de documentare sau informare; conferințe, mese rotunde, simpozion; șezători; serbări, concerte; jurnalul proiectului; expoziții tematice; excursii tematice; cerc de literatură; conferință/masă rotundă/atelier de creație; colțul de fotografii; inițiative, acțiuni filantropice etc, pot fi apreciate pe pagina eparhială de Facebook, denumită: „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului. Concurs în Dâmbovița”.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI