You are currently viewing SĂRBĂTOAREA SFÂNTULUI APOSTOL ANDREI LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

SĂRBĂTOAREA SFÂNTULUI APOSTOL ANDREI LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

Cu prilejul sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, în ziua de 30 noiembrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște.
La slujbă au participat numeroși credincioși din Municipiul Târgoviște, iar, din soborul de preoți și diaconi a făcut parte și Părintele Decan al Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.
Au fost hirotoniți, cu acest prilej, doi absolvenți ai cursurilor de licență și de master din cadrul Facultății de Teologie din Târgoviște: tânărul diacon Bogdan Vișan, întru preot, pe seama Parohiei Răzvadul de Jos și tânărul Constantin Răzvan Scarlat, întru diacon, pe seama Parohiei Sturzeni, ambele din Protoieria Târgoviște Nord.
În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a evocat personalitatea Sfântului Apostol Andrei-Ocrotitorul României și cel ce a pus temelia Creștinismului la noi, aducându-ne lumina Evangheliei lui Hristos, cea care s-a constituit în temei al valorilor noastre naționale și a plămădit tot ceea ce este bun și frumos în istoria poporului nostru. Datorită propovăduirii Sfântului Apostol Andrei și a temeliei principiilor creștine puse de el, neamul nostru s-a născut creștin, iar Biserica de la noi are un puternic fundament apostolic, ceea ce ne îndeamnă stăruitor la o permanentă înnoire spirituală și la intensificarea mărturisirii credinței. Sărbătoarea Sfântului Apostol este situată imediat înaintea Zilei Naționale a României pentru că se constituie într-un simbol ce ne arată măreția istoriei noastre, dar și responsabilitatea pe care o avem în istorie de a ne zidi mereu viitorul pe valorile creștine.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI