You are currently viewing SLUJIRE ARHIEREASCĂ ÎN PARACLISUL CLINICII STOMATOLOGICE ”HACK DENTAL CENTER”

SLUJIRE ARHIEREASCĂ ÎN PARACLISUL CLINICII STOMATOLOGICE ”HACK DENTAL CENTER”

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit miercuri, 31 ianuarie 2024, cu prilejul sărbătorii Sf.Mc. Doctori fără de arginți Chir și Ioan, Sfânta Liturghie în paraclisul din cadrul Clinicii stomatologice ”Hack Dental Center” din Comuna Răzvad, ce are hramurile: ”Acoperământul Maicii Domnului” și ”Sfinții Doctori Antipa al Pergamului și Luca al Crimeii”.
În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a evocat rolul important al medicului în viața comunității, arătând că acesta, ca și preotul, are o vocație specială de a sluji comunitatea și binele oamenilor. Apoi, Înaltul Ierarh a vorbit despre legătura dintre medicină și credință, precum și faptul că știința și credința se susțin și se completează, Dumnezeu fiind Cel ce lucrează prin slujitorii ambelor domenii. Boala este expresia unei suferințe interioare, sufletești ce afectează trupul, iar vindecarea presupune atât soluțiile medicinei, cât și pe cele ale credinței. De altfel, încă de la început Biserica a construit spitale și așezăminte de ocrotire socială, punând bazele filantropiei organizate instituțional la nivel mondial.

Precizăm că paraclisul, în formă de navă a fost ridicat, amenajat și înfrumusețat de domnul doctor Marius Constantin Hack, împreună cu familia sa, fiind târnosit în anul 2023 de către Chiriarhul nostru.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI