You are currently viewing 100 DE TINERI BASARABENI AU VIZITAT MÂNĂSTIREA DEALU

100 DE TINERI BASARABENI AU VIZITAT MÂNĂSTIREA DEALU

          

 

   Sâmbătă, 14 octombrie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, 100 de tineri basarabeni au vizitat mânăstirea Dealu din apropierea Municipiului Târgoviște. Acest demers aparține proiectului Descoperă și cunoaște România, organizat în perioada octombrie-decembrie a.c. de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni
   Tinerii basarabeni au fost întâmpinați de către Pc. Pr. Ionuț Ileana, care ca delegat al Înaltpreasfinției Sale le-a dăruit iconițe și i-a ghidat întru descoperirea importanței istorice a sfântului locaș.
   Menționăm că Mânăstirea Dealu este cea mai veche gropniță voievodală munteană unde Ieromonahul Macarie a tipărit în anul 1508 primul Liturghier ortodox din lume și tot aici se află îngropat capul lui Mihai Voievod viteazul primul întregitor de țară al neamului nostru. De asemenea, de-a lungul timpului, numeroase grupuri de basarabeni au vizitat acest sfânt locaș, ca de altfel, români și din alte regiuni istorice ale țării sau care au aparținut României Mari.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI