You are currently viewing 17 ANI DE ARHIPĂSTORIRE A ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE MITROPOLIT NIFON LA TÂRGOVIȘTE

17 ANI DE ARHIPĂSTORIRE A ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE MITROPOLIT NIFON LA TÂRGOVIȘTE

    

    

   Cu ocazia sărbătorii Soborului Maicii Domnului, dar și cu prilejul celor 17 ani de la întronizarea ca Arhiepiscop al Târgoviștei, pe vechiul tron vlădicesc muntean, luni, 26 decembrie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit NIFON a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala eparhială

   Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit întru preot pe tânărul Cristian Duțescu, pe seama Parohiei Vlădeni I, Protoieria Târgoviște Sud.

   La eveniment au participat: membrii Permanenţei Eparhiale, protopopii celor 5 protoierii ale Eparhiei noastre, profesori ai Facultăți de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște şi ai Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște, precum și numeroși credincioși din municipiul Târgoviște.

   De asemenea, au fost prezenți: domnul Antonel Jîjîie, prefectul județului Dâmbovița, domnul Adrian Țuțuianu, președinte al Consiliului Județean, și domnul Cristian Stan, primar al Municipiului Târgoviște. În cuvântările lor solemne, reprezentanții autorităților locale și centrale au subliniat faptul că Înaltpreasfinția Sa este un reper pentru viața spirituală și culturală, locală și națională, iar întregul său demers pastoral-misionar a dinamizat viața de credință de aici, fiind, de asemenea, un bun exemplu de colaborare dintre Biserică și autoritățile statului în folosul cetățenilor.

   În cuvântul său, atât de la Catedrală, cât și din Aula Sf. Voievod Neagoe Basarab a Reședinței mitropolitane, Înaltul Ierarh a aprofundat sensul copleșitor al mesajului spiritual al Crăciunului-celebrare a credinței și a speranței noastre-care se referă la bucuria și lumina ce s-au revărsat în lume, odată cu Întruparea Fiului lui Dumnezeu, eveniment ce continuă să genereze încredere și iubire, de mai bine de două milenii, pentru toți credincioșii.

   Din partea clerului și a credincioșilor Eparhiei noastre, au ținut câte un cuvânt de felicitare, Pc. Pr. Victor Drăghicescu, Consilier Eparhial, iar la Reședința Eparhială, Pc. Pr. Protopop Gabriel Ciprian Stroie, Protoieria Târgoviște Sud, care au aprofundat diferite aspecte pastoral-misionare și spiritual-culturale ale Chiriarhului nostru.

   Corul Catedralei Mitropolitane din Târgoviște, dirijat de domnul Asist. univ. dr. Mihail Vlădăreanu, a oferit, în dar, în aula mai sus amintită a Reședinței eparhiale, un scurt concert de colinde, la care au participat reprezentanți ai preoților din întreaga Eparhie, ca, de altfel, toți cei ce au slujit la Sfânta Liturghie.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI