You are currently viewing PE 17 OCTOMBRIE VA FI TÂRNOSITĂ BISERICA MÂNĂSTIRII PĂTROAIA

PE 17 OCTOMBRIE VA FI TÂRNOSITĂ BISERICA MÂNĂSTIRII PĂTROAIA

Duminică, 17 octombrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon va săvârși slujba de târnosire a bisericii Mânăstirii Pătroaia, cu hramul Izvorul Tămăduirii, din satul Pătroaia Deal, comuna Crângurile, județul Dâmbovița.

Lucrările de construire, amenajare şi înfrumuseţare ale sfântului locaș, desfășurate între anii 2008-2021, s-au datorat iniţiativei, efortului şi străduinţei Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, precum şi jertfelniciei Preacuvioasei starețe, Stavrofora Inochentia Costache. Au fost utilizate fonduri de la Arhiepiscopia Târgoviştei, Secretariatul de Stat pentru Culte și Consiliul Judeţean Dâmboviţa, la care s-a adăugat contribuţia unor sponsori și binefăcători între care, la loc de cinste, se numără artiștii plastici Vasile Gorduz și Silvia Elena Radu. Biserica este construită în formă de cruce, cu o turlă pe naos şi pridvor deschis, fiind pictată în tehnica fresco.

Pentru că este un prilej unic, toți credincioșii, bărbați și femei, se vor putea închina și intra în Sfântul Altar, până seara târziu, conform tradiției noastre liturgice ortodoxe.

Invităm credincioșii să participe la acest eveniment spiritual al Eparhiei noastre, începând cu ora 8.00.

 

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTE