You are currently viewing 18 ANI DE ARHIPĂSTORIRE A ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE MITROPOLIT NIFON LA TÂRGOVIȘTE

18 ANI DE ARHIPĂSTORIRE A ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE MITROPOLIT NIFON LA TÂRGOVIȘTE

       

    

 La împlinirea a 18 ani de la întronizarea ca Arhiepiscop, pe istoricul tron arhieresc muntean de la Târgoviște, marți, 26 decembrie 2017, cu ocazia sărbătorii Soborului Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala eparhială, înconjurat de: Pc. Pr. Vicar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul eparhial, protopopii celor cinci protoierii ale Eparhiei noastre, profesori ai Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște şi ai Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște, precum și stareți de la mânăstirile din Eparhie.
   La finalul ceremoniei liturgice de la Catedrală, au prezentat mesaje de felicitare Înaltpreasfinției Sale: domnul conf. univ. dr. Adrian Țuțuianu, senator în Parlamentul României, domnul ing. Alexandru Oprea, președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, și domnul jr. Cristian Daniel Stan, Primar al Municipiului Târgoviște.
   După aceea, în Aula Sf. Neagoe Basarab a Reședinței mitropolitane, Corala Catedralei Mitropolitane din Târgoviște, dirijată de către maestrul Mihail Vlădăreanu, a oferit un concert de colinde, la care au participat reprezentanți ai preoților din protoieriile Eparhiei și toți cei ce au slujit la Sfânta Liturghie de la Catedrală.
   În cuvântul său, atât în sfântul locaș, cât și în Aula Sf. Voievod Neagoe Basarab a Reședinței mitropolitane, Înaltul Ierarh a vorbit despre importanța Nașterii Domnului pentru viața Bisericii, accentuând rolul creștinismului în istoria civilizației umane, precum și despre cinstirea și importanța Maicii Domnului în iconomia mântuirii, ca simbol al Bisericii și semn al milostivirii dumnezeiești împărtășite nouă.
   Din partea clerului și a credincioșilor Eparhiei noastre, au ținut câte un cuvânt de felicitare: Pc. Pr. Gabriel Oproiu, Inspector Eparhial Bisericesc, la Catedrală, iar la Reședința Eparhială, Pc. Pr. Marian Șerban, de la Parohia Potlogi, Protoieria Titu. Aceștia au evidențiat, în alocuțiunile lor, cele mai importante aspecte ale slujirii pastoral-misionare a Ierarhului nostru, de-a lungul timpului, în special în cei 18 ani de arhipăstorire.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI