You are currently viewing 21 DE ANI DE ARHIPĂSTORIRE A ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE MITROPOLIT NIFON, LA TÂRGOVIȘTE

21 DE ANI DE ARHIPĂSTORIRE A ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE MITROPOLIT NIFON, LA TÂRGOVIȘTE

                            

   Pentru a fi alături de Ierarhul lor, numeroși credincioși târgovișteni au venit sâmbătă, 26 decembrie 2020, la Catedrala din Târgoviște, pentru a lua parte la Sfânta Liturghie, cu ocazia celor 21 ani de slujire a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon pe vechiul tron vlădicesc muntean.

   Înaltpreasfinția Sa a fost însoțit de Pc. Pr. Vicar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial, Decanul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, Directorul Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște și Părinți Protopopi.
   Cu acest prilej, a fost hirotonit întru diacon, tânărul Lect. univ. dr. Traian Alexandru Miu de la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, pe seama Parohiei Șotânga, Protoieria Pucioasa.
   Pc. Pr. dr. Ionuț Ciprian Ileana, Consilier eparhial, a rostit un cuvânt de omagiere, în care a sintetizat activitatea Înaltpreasfinției Sale la Târgoviște, evocând cele mai importante realizări din cei 21 de ani de rodnică slujire.
   La finalul ceremoniei aniversare, Înaltpreasfinția Sa a primit urări din partea colaboratorilor de la Centrul Eparhial, a reprezentanților școlilor teologice din Eparhie, a Părinților Protopopi, a slujitorilor Catedralei, precum și din partea președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, dl. Corneliu Ștefan.
   În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a evocat rolul și importanța Maicii Domnului în spiritualitatea, misiunea eclezială și civilizația creștin-ortodoxă răsăriteană, accentuând evlavia deosebită a credincioșilor noștri, dar și frumusețea imnografiei ce-i este dedicată în întreg spațiul creștin.
   Înaltul Ierarh a evidențiat că activitatea pe care a depus-o în cele peste două decenii de slujire ca fiind o ofrandă adusă Bunului Dumnezeu, pentru buna propovăduire a Ortodoxiei noastre străbune, în contemporaneitate. De asemenea, a apreciat eforturile tuturor acelora care contribuie la limitarea și eradicarea noii pandemii, ca semn al iubirii concrete față de aproapele.
   În semn de omagiere pentru Ierarhul nostru, Corala Catedralei Mitropolitane a oferit un frumos concert de colinde.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI