You are currently viewing 55 DE TINERI MERITUOȘI AU PARTICIPAT ÎN TABERELE ORGANIZATE DE ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI LA MĂNĂSTIREA PEȘTERA

55 DE TINERI MERITUOȘI AU PARTICIPAT ÎN TABERELE ORGANIZATE DE ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI LA MĂNĂSTIREA PEȘTERA

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, Arhiepiscopia Târgoviștei a organizat în perioada 24-28 iulie 2023, la Centrul Cultural-Misionar de la Mânăstirea Peștera Ialomiței, două tabere la care au participat 55 de tineri ce s-au remarcat în activitățile catehetice parohiale ori prin rezultatele obținute la Olimpiada Națională de Religie și la Olimpiada Națională Interdisciplinară de Limba și Literatura Română și Religie „Cultură și spiritualitate românească”.

Însoțiți de preoții coordonatori, tinerii au îmbinat rugăciunea și dialogurile duhovnicești cu Arhim. Calinic Dandu, starețul Mănăstirii Peștera. Programul taberelor a mai inclus: activități cultural-educative și jocuri recreative în aer liber, ateliere de creație, vizitarea Peșterii Ialomiței și a monumentelor naturale ale Bucegilor – Sfinxul și Babele, foc de tabără, concursuri cu premii.

Taberele de vară oferite anual de Arhiepiscopia Târgoviștei reprezintă o modalitate concretă prin care Biserica apreciază și susține performanța în educație, și de recompensare a tinerilor implicați în programele catehetice parohiale și în cadrul orei de Religie, ca acte de mărturisire publică a credinței și a valorilor noastre creștine și românești.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI